Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 12:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/berlusconi-till-sjukhus-med-hjartproblem/

Världen

Berlusconi efter hjärtproblemen: ”Jag mår bra”

Silvio Berlusconi har akut förts till sjukhus på grund av hjärtproblem.
Silvio Berlusconi har akut förts till sjukhus på grund av hjärtproblem. Foto: Miguel Medina/AFP

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi hälsar att ”han är vid god hälsa” efter att han tidigare i veckan akut fördes till ett sjukhus i Monaco på grund av hjärtproblem.

TT Text

Berlusconi befann sig i staden Valbonne i närheten av Nice i Frankrike då han hans privata läkare i måndags beslöt att skicka honom till ett närliggande sjukhus efter att ha konstaterat oregelbundna hjärtljud hos sin 84-årige patient.

”Jag försäkrar alla att jag är vid god hälsa. Min sjukhusvistelse var nödvändig endast på grund det krävdes lite mer än rutinåtgärder, en försiktighetsåtgärd enligt mina läkare”, skriver Berlusconi på sin Facebooksida.

Enligt en talesperson till Berlusconi väntas den tidigare premiärministern få lämna sjukhuset ”inom de närmaste dagarna”.

Silvio Berlusconi genomgick en stor hjärtoperation 2016 och han har också haft prostatacancer. I september förra året lades den tidigare premiärministern in på sjukhus efter att han smittats av coronaviruset. Senare konstaterade Berlusconi att viruset utgjort det hittills ”största hotet” mot hans liv.

Silvio Berlusconi är ledare för partiet Heja Italien. Han var premiärminister i Italien tre perioder mellan 1994 och 2011.

Ämnen i artikeln

Italien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt