Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 12:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/boende-i-tjernihiv-vi-var-radda-att-ryssarna-skulle-komma-och-leta-efter-oss/

VÄRLDEN

Boende i Tjernihiv: ”Vi var rädda att ryssarna skulle komma och leta efter oss”

Tetiana Molodtjaja Kudkjavtseva kontrollerar id-handlingar och delar ut mat till drabbade i Tjernihiv, från bokaffären som förvandlats till volontärt centrum.
Tetiana Molodtjaja Kudkjavtseva kontrollerar id-handlingar och delar ut mat till drabbade i Tjernihiv, från bokaffären som förvandlats till volontärt centrum. Foto: Alexander Mahmoud

TJERNIHIV. Under de 39 dagar som belägringen av Tjernihiv i norra Ukraina varade dödades 700 invånare, enligt stadens borgmästare.

Många sökte skydd i jordkällare under de massiva bombanfallen.

– Vi var rädda att ryssarna skulle komma och leta efter oss, så jag drog i ett rep för att hålla dörren stängd. Min mormor bad för sitt liv, säger Irina Deineko, en av invånarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.