Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-21 17:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/brasiliens-president-till-sjukhus/

VÄRLDEN

Brasiliens president till sjukhus

Jair Bolsonaro.
Jair Bolsonaro. Foto: Eraldo Peres/AP

Brasiliens president Jair Bolsonaro lades under måndagen in på sjukhus på grund av magsmärtor. Det uppger presidentens läkare till den brasilianska nyhetssajten UOL.

Enligt Bolsonaros läkare, Antonio Luiz Macedo, ska han ha tagits till sjukhus under natten till måndagen. Antonio Luiz Macedo, som befinner sig på Bahamas, ska nu resa till São Paulo för att undersöka presidenten.

Presidenten, som misstänkts lida av tarmvred, undersöks nu för att få klarhet i frågan om han behöver opereras.

”Han är i stabilt tillstånd, får behandling och kommer att undersökas igen under morgonen. I nuläget finns ingen prognos för när han kan skrivas ut”‚ skriver sjukhuset Vila Nova Star, där Bolsonaro behandlas, i ett uttalande, enligt Reuters.

Bolsonaro har lagts in på sjukhus åtminstone sex gånger sedan han knivhöggs under sin presidentvalskampanj 2018. Senast lades han in i juli 2021 efter att han under tio dagar lidit av hicka, vilket visade sig bero på ett slags tarmvred.

Ämnen i artikeln

Brasilien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt