Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-01 23:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/brittiska-prins-philip-intagen-pa-sjukhus/

Världen

Storbritanniens prins Philip intagen på sjukhus

Drottning Elizabeths make prins Philip, 99, har tagits in på sjukhus som en försiktighetsåtgärd efter att ha känt sig dålig.

”Hertigen väntas stanna kvar på sjukhus i några dagar för observation och vila”, uppger brittiska hovet.

Prinsen har förts till King Edward VII Hospital i London, där han väntas stanna kvar i några dagar.

”Hertigens intagning är en försiktighetsåtgärd, på inrådan av hans kungliga höghets läkare, efter att han har känt sig dålig”, uppger hovet enligt Reuters.

Enligt en källa med insyn i hovet är det inte covid-19-relaterat. Prinsen ska ha gått in på sjukhuset utan stöd.

Under pandemin har drottningen och prinsen bott på Windsor Castle, väster om London. Drottningen är kvar på slottet, uppger källan.

Drottningparet vaccinerades mot covid-19 i januari.

I augusti 2017 drog sig prinsen tillbaka från sina officiella uppdrag och ses numera sällan i offentligheten. De senaste åren har han varit intagen på sjukhus vid flera tillfällen, bland annat för en infektion och en höftbytesoperation.

Läs mer:

Prins Philip lämnar sina uppdrag för brittiska kungahuset

98-årige prins Philip förd till sjukhus

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt