Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 18:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/cannabis-blir-lagligt-i-mexiko/

VÄRLDEN

Cannabis blir lagligt i Mexiko

Kongressledamoten Sandra Simey Olvera Bautista har varit en av de ledande i förespråkandet att legalisera cannabis i Mexiko.
Kongressledamoten Sandra Simey Olvera Bautista har varit en av de ledande i förespråkandet att legalisera cannabis i Mexiko. Foto: Luis Barron/Polaris

Mexikos högsta domstol har med röstsiffrorna 8-3 beslutat att förbudet mot marijuana för vuxnas privata bruk är grundlagsvidrigt. Ett bärande argument för pådrivande politiker har varit att lagen kommer att innebära ett hårt slag mot landets mäktiga drogkarteller.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.