Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 10:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/ea-hackat-spelutvecklaren-besluten-pa-kallkod/

VÄRLDEN

EA hackat – spelutvecklaren bestulna på källkod

Electronic Arts står bakom bland annat Fifa 21, här i en mobilversion.
Electronic Arts står bakom bland annat Fifa 21, här i en mobilversion. Foto: Rafael Henrique/TT

En av världens största spelutvecklare, Electronic Arts, har blivit utsatta för en hackerattack. Angriparna ska bland annat ha fått med sig källkod till Frostbite, spelmotorn som används i Fifaspelen, rapporterar CNN.

Intrånget ska ha inträffat den 6 juni, men uppdagats först på torsdagen, och kommer bara dagar innan den internationella spelmässan E3 går av stapeln.

Hackarna ska ha kommit över 780 gigabyte information, inklusive källkoden bakom Frostbite, den svenskutvecklade spelmotorn som driver spel som Fifa och Battlefield.

Vidare ska man stulit mjukvara som användes i utvecklingen av Fifa 21, samt serverkod som bestämmer hur spelare matchas i Fifa 22, ett spel som släpps till hösten.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt