Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 18:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/england-gar-mot-hardare-restriktioner-efter-stangningens-slut/

Världen

England går mot hårdare restriktioner efter stängningens slut

Premiärminister Boris Johnson.
Premiärminister Boris Johnson. Foto: Justin Tallis/AFP

Premiärminister Boris Johnson och hans regering kommer att införa hårda restriktioner när stängningen av England tar slut den 2 december.

På måndag presenterar Johnson regeringens plan för hur invånarna kan resa och träffas över jul.

Den 2 december tar den månadslånga stängningen av stora delar av det engelska samhället slut. Enligt brittiska medier planerar regeringen att ersätta den med en hårdare version av de restriktioner som tidigare använts på lokal nivå.

Enligt bland andra The Independent kommer fler områden och städer i England att inrymmas i de hårdare restriktionerna. Frågan kommer att diskuteras av regeringen under söndagen.

Flera tidningar skriver också att Boris Johnson på måndagen kommer att meddela hur invånarna får fira julen.

Enligt The Guardian kan Johnsons plan stöta på problem då 70 konservativa parlamentsledamöter ska ha skrivit under ett brev som ifrågasätter att sätta in de hårdare restriktionerna som enbart gäller England – inte Skottland, Wales och Nordirland.

Parlamentarikerna vänder sig bland annat emot att stänga icke nödvändiga butiker, begränsa idrottsaktiviteter utomhus och att införa restriktioner för besök på äldreboenden utan att först presentera vetenskapliga belägg för nyttan av detta, skriver tidningen.

En ny opinionsundersökning visar samtidigt att allmänheten föredrar att ha en fortsatt stängning över jul istället för att få en ny i januari.

På lördagen redovisade de brittiska myndigheterna 19.875 nya fall av coronaviruset och ytterligare 341 dödsfall som registrerats under det senaste dygnet.

Antalet nya fall har legat kring 20.000 eller högre sedan den 20 oktober.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt