Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 11:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/enhalligt-parti-utsag-nya-zeelands-nya-ledare/

VÄRLDEN

Enhälligt parti utsåg Nya Zeelands nya ledare

Chris Hipkins blir Nya Zeelands näste premiärminister.
Foto: BEN MCKAY, BEN MCKAY / EPA / TT

Chris Hipkins har formellt utsetts som Labour-partiets näste ledare och därmed också Nya Zeelands näste premiärminister. Hipkins säger under en presskonferens i Wellington att Labour enhälligt valde honom under ett partimöte på söndagen, rapporterar New Zealand Herald.

TT Text

Hipkins säger att Carmel Sepuloni blir hans vice premiärminister. Hon är den första personen med ursprung från Stillahavsöarna att inneha posten i Nya Zeeland.

På onsdag svärs Hipkins in som premiärminister.

Nya Zeelands nuvarande premiärminister Jacinda Ardern, som styrt landet sedan 2017, meddelade tidigare i veckan att hon avgår senast den 7 februari.

Ämnen i artikeln

Nya Zeeland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt