Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-28 18:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/epidemiolog-fler-dodsfall-av-pandemins-konsekvenser-an-av-covid-19/

VÄRLDEN

Epidemiolog: Fler dödsfall av pandemins konsekvenser än av covid-19

En person som avlidit i covid-19 bärs av personal iförda skyddsdräkt i Venezuela.
Foto: Carlos Eduardo Ramirez/TT

Både dödstal och smittotal i covid-19 ser ut att börja stabiliseras i världen. Men hälsokatastrofen som det nya coronaviruset orsakat har bara börjat, och konsekvenserna av pandemin kan stäcka sig decennier framöver. Det menar två experter som DN talat med.

– Dödsfall kopplade till pandemins effekter på samhället kommer med största sannolikhet att vida överstiga dödsfallen i själva sjukdomen, säger infektionsepidemiolog Anna Mia Ekström.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.