Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 11:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/erik-de-la-reguera-britternas-avtal-med-rwanda-visar-pa-ett-storre-problem/

VÄRLDEN | KOMMENTAR

Erik de la Reguera: Britternas avtal med Rwanda visar på ett större problem

Två polismän patrullerar militärbasen Amesbury, norr om Salisbury, där ett flygplan av typen Boeing 767 i tisdags stod startklart för att transportera asylsökande till Rwanda.
Foto: Justin Tallis/AFP

PARIS. Europadomstolen för mänskliga rättigheter har tillfälligt stoppat Storbritanniens planer att skicka asylsökande till Rwanda. Men den brittiska regeringen ger sig inte.

Dramat visar på ett grundläggande problem med det system som Västeuropa byggt in sig i: territoriets enorma betydelse för asylrätten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.