Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 22:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/erik-esbjornsson-sabotaget-av-kenyanska-valet-kunde-foljas-i-realtid-i-israel/

VÄRLDEN | KOMMENTAR

Erik Esbjörnsson: Sabotaget av kenyanska valet kunde följas i realtid i Israel

Raila Odinga, som fem gånger försökt bli Kenyas president, har under ett halvår upprepat anklagelser om att fjolårets val skulle ha varit riggat till hans nackdel. Nu tyder mycket på att det var han själv som försökte manipulera valresultatet.
Foto: Erik Esbjörnsson

JOHANNESBURG. När våldsamheter bröt ut i Kenya på valdagen förra året, var det resultatet av ett israeliskt företags försök till sabotage.

Den kenyanska valprocessen stod pall för påverkansförsöket, men skadan från kampanj drabbar också andra länder där misstron mot demokratin nu växer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.