Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 02:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/erik-ohlsson-talibanernas-afghanistan-illa-rustat-for-en-naturkatastrof/

VÄRLDEN | KOMMENTAR

Erik Ohlsson: Talibanernas Afghanistan illa rustat för en naturkatastrof

Afghaner i Paktika i östra delen av landet tittar på förödelsen efter onsdagens jordbävning. Det talibanstyrda landet är illa rustat för en naturkatastrof. Bilden distribueras av Bakhtar State News Agency, som är den officiella statliga nyhetsbyrån i det talibanstyrda Afghanistan.
Afghaner i Paktika i östra delen av landet tittar på förödelsen efter onsdagens jordbävning. Det talibanstyrda landet är illa rustat för en naturkatastrof. Bilden distribueras av Bakhtar State News Agency, som är den officiella statliga nyhetsbyrån i det talibanstyrda Afghanistan. Foto: Bakhtar News Agency/AP

Raserad sjukvård, sargad infrastruktur, dåliga relationer med utländska hjälporganisationer. Jordbävningen i Paktika innebär en gigantisk utmaning för den talibanregim som sedan tio månader styr Afghanistan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.