Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 13:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/evakueringar-nar-cyklon-drar-in-over-indien/

VÄRLDEN

Evakueringar när cyklon drar in över Indien

Grå moln över Kolkata, Västbengalen, på söndagen.
Grå moln över Kolkata, Västbengalen, på söndagen. Foto: Santarpan Roy/TT

Tiotusentals människor har fått lämna sina hem i tre indiska delstater för att undkomma den cyklon som väntas nå östkusten på söndagen.

TT Text

Cyklonen Gulab beräknas nå land mellan delstaterna Odisha och Andra Pradesh med vindstyrkor på 26 meter i sekunden.

I Andra Pradesh väntas runt 85 000 familjer överge sina hem för att söka skydd i tillfälliga härbärgen.

Myndigheterna i Västbengalen norr om Odisha uppger att man vidtar åtgärder även om Gulab inte tros träffa delstaten direkt. Runt 20 000 människor har inhysts i skolor och myndighetsbyggnader.

I maj drabbades Indiens östkust av en förödande cyklon som krävde minst 20 människors liv och gjorde tusentals hemlösa. Mer än en miljon människor evakuerades från sina hem längs kusten.

Ämnen i artikeln

Indien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt