Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 06:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/fa-kvinnor-styr-i-varldens-lander-och-partier-som-gar-daligt-opinionsmassigt-lyfter-ofta-fram-en/

VÄRLDEN

Få kvinnor styr i världens länder – och partier som går dåligt opinionsmässigt lyfter ofta fram en kvinna

Magdalena Andersson har utsetts till statsminister i Sverige och kommer att ingå i en liten skara kvinnor, glest utspridda över klotet. Färre än 30 av FN:s 193 medlemsländer har demokratiskt valda kvinnliga stats- eller regeringschefer.
Partier som gjort ett dåligt val eller minskat sina opinionssiffror har större sannolikhet att rösta fram en kvinna till ledare, visar forskning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.