Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 22:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/flera-personer-skjutna-i-texas-garningsman-jagas/

Världen

Flera personer skjutna i Texas – misstänkt gripen

En person sköts till döds medan fyra andra skadades svårt i samband med en skjutning i Bryan norr om Houston i Texas på torsdagskvällen svensk tid.
En person sköts till döds medan fyra andra skadades svårt i samband med en skjutning i Bryan norr om Houston i Texas på torsdagskvällen svensk tid. Foto: Tamir Kalifa/AFP

Minst en person sköts ihjäl och fem skottskadades när en skytt öppnade eld på ett företag i staden Bryan i den amerikanska delstaten Texas.

Händelsen inträffade vid 21.30-tiden svensk tid på torsdagskvällen.

Polisen bekräftade senare för den lokala radiostationen KBTX att fem personer skadats och en avlidit. Tillståndet betecknas som allvarligt för flera av de skadade .

Skjutningen ägde rum inne på ett företag som tillverkar köksskåp i staden Bryan norr om Houston. Den misstänkte gärningsmannen ska vara en anställd på företaget.

En av de skottskadade avled på platsen medan fyra andra fördes till sjukhus med svåra skador. Ytterligare en person fördes till sjukhus efter att ha drabbats av en astmaattack. Tillståndet för två av de skadade har stabiliserats.

Ett ögonvittne berättar hur mannen verkade välja ut sina offer och sedan sköt dem i snabb takt.

Gärningsmannen jagades av polis men kunde gripas. I samband med gripandet skottskadade han en polis svårt. Polisens tillstånd är allvarligt men stabilt.

Något motiv till skjutningen känner polisen än så länge inte till.

– Det är väldigt komplicerat eftersom det har varit väldigt många anställda på lagret och vi håller på att reda ut allt och förhör vittnen och pratar med folk om vad som har hänt, säger polischef Eric Buske på en presskonferens, enligt AFP.

Den lokala tv-kanalen KBTX rapporterar att omkring 200–300 anställda arbetar i lokalerna.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt