Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 11:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/flera-skottskadade-vid-konsertlokal-i-usa/

VÄRLDEN

Flera skottskadade vid konsertlokal i USA

Sex personer har skadats i en skjutning utanför en konsertlokal i delstaten Oregon i USA.

Den misstänkte är på fri fot.

Larmet om skjutningen i staden Eugene kom omkring halv tio på fredagskvällen, rapporterar bland andra ABC News.

Sex personer vårdas på sjukhus, varav en i kritiskt tillstånd, meddelar polisen på en presskonferens tidigt på lördagsmorgonen.

Polisen letar efter en ensam gärningsman som sprang från platsen, och som är beväpnad och kan vara farlig. Motivet bakom skjutningen är oklart.

Ämnen i artikeln

USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt