Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 03:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/fn-rapport-till-varldens-lander-sa-kan-ni-losa-klimatkrisen/

VÄRLDEN

FN-rapport till världens länder: så kan ni lösa klimatkrisen

Klimataktivister ockuperade den tyska byn Lutzerath i två år för att stoppa att den revs för att en kolgruva skulle byggas ut. Tidigare i år forslades demonstranterna bort från byn.
Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock

För första gången sammanfattar FN nu officiellt hur världens klimatarbete går – och resultatet är dystert. Till 2030 kommer utsläppen vara 40 procent högre än vad som krävs för att klara Parisavtalets mål.

– Det är inget annat än ett komplett misslyckande, säger Johan Rockström, professor i jordsystemvetenskap vid Potsdam-universitetet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.