Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-09 13:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/folj-det-sakerhetspolitiska-laget-i-europa/

VÄRLDEN

Senaste nytt om kriget i Ukraina och Natofrågan

1 min 22 sek. Efter besök i London och Paris väntas Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i dag till Bryssel och det extrainsatta EU-toppmötet där.

Här direktrapporterar DN om kriget i Ukraina, säkerhetsläget i Europa och Natofrågan.
Grafik om invasionen
Alla artiklar om kriget

DN Text

Flyktingströmmar från Ukraina

Så många flyktingar har passerat gränserna till grannländerna 31 januari (om annat inte anges). Sammanlagt har runt 8 miljoner människor registrerats som flyktingar av Unhcr.

Flyktingströmmar från Ukraina
Uppdaterad 6 februari 2023. *Antalet ansökningar enligt massflyktsdirektivet respektive om asyl. **Inklusive personer som passerat gränsen mellan Moldavien och Rumänien. Grafik: DN. Källa: UNHCR, Migrationsverket. Datan uppdateras på måndagar.

Ämnen i artikeln

Ukraina
Ryssland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt