Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-29 00:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/folj-det-sakerhetspolitiska-laget-i-europa/

VÄRLDEN

Senaste nytt om kriget i Ukraina och Natofrågan

1 min 28 sek. Fältsjukvårdaren Julia Pajevskas vittnesmål från Mariupol smugglades ut i tampong.

Här direktrapporterar DN om kriget i Ukraina, säkerhetsläget i Europa och Natofrågan.
Grafik om invasionen
Alla artiklar om kriget

DN Text

Flyktingströmmar från Ukraina

Så många flyktingar hade länderna tagit emot 25 maj (om inte annat anges). Totalt har cirka 6,7 miljoner människor flytt från Ukraina.

Flyktingströmmar från Ukraina
Uppdaterad 27 maj. *Antalet ansökningar enligt massflyktsdirektivet respektive om asyl. **Inklusive personer som passerat gränsen mellan Moldavien och Rumänien. Grafik: DN Källa: UNHCR, Migrationsverket.

Ämnen i artikeln

Ukraina
Ryssland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt