Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 20:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/fotspar-fran-dinosaurier-och-antika-statyer-blottas-i-sommarens-extremtorka/

VÄRLDEN

Fotspår från dinosaurier och antika statyer blottas i sommarens extremtorka

Templet på ön Luoxing Dun, som ligger i Kinas största sötvattensjö Poyang, brukar delvis vara täckt av vatten. Men i sommar har de låga vattennivåerna lett till att Poyang bara är en femtedel så stor som i våras och att templet syns helt.
Foto: TT

Antika Buddastatyer i Kina, fotspår från dinosaurier i USA och krigsfartyg från andra världskriget i Europa. I sommarens extremtorka med sjunkande vattennivåer har en rad arkeologiska fynd gjorts på olika platser i världen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.