Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-19 17:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/frankrikes-president-orfilad-tva-personer-gripna/

VÄRLDEN

Frankrikes president örfilad – två personer gripna

00:43. Frankrikes president Emmanuel Macron fick en örfil under ett besök i departementet Drôme i sydöstra Frankrike.

President Emmanuel Macron fick en örfil under ett besök i departementet Drôme i sydöstra Frankrike.

Två personer har gripits efter incidenten.

På sociala medier sprids en film med presidenten iklädd munskydd där han ses gå fram till personer som står bakom ett staket.

En man i grön t-shirt sträcker fram sina händer mot Macron, som om han vill skaka hand. I stället delar han snabbt ut en örfil. Enligt franska medier ska mannen i samband med detta ha skrikit ”ner med Macroniet”.

Presidentens säkerhetsvakter tryckte ner mannen till marken och flyttade Macron bort från uppståndelsen. Enligt Reuters ska två personer ha gripits till följd av örfilen.

https://twitter.com/BFMTV/status/1402246652015034372

Under besöket i Drôme skulle Macron träffa studenter från restaurangbranschen och tala om hur livet ska gå tillbaka till det normala efter pandemin.

Presidentadministrationen har bekräftat att det har gjorts ett försök att slå presidenten men vill inte ge några vidare kommentarer.

Ämnen i artikeln

Frankrike
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt