Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 01:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/haitis-premiarminister-avgar/

VÄRLDEN

Haitis premiärminister avgår

Haitis premiärminister Claude Joseph vid en presskonferens.
Haitis premiärminister Claude Joseph vid en presskonferens. Foto: Joseph Odelyn/AP

Haitis premiärminister Claude Joseph ska avgå, säger han i en intervju med

Washington Post. I stället är det Ariel Henry som tar över på posten.

TT Text

Claude Joseph har styrt landet sedan president Jovenel Moïse mördades i sitt hem den 7 juli. Mordet skedde två dagar efter att Moïse utsett Henry till premiärminister, men han hann aldrig sväras in.

Joseph förklarade sig som ledare bara några timmar efter mordet. Nu berättar Joseph att han och Henry träffats förra veckan för att lösa frågan och att han beslutat att avgå ”för landets bästa”.

– Alla som känner mig vet att jag inte är intresserad av den här striden eller av någon sorts av maktkamp, säger Joseph till Washington Post.

Enligt Joseph förväntas Henry överta premiärministerposten på tisdag.

Läs mer:

USA kan skicka militär till Haiti

Presidentfruns första ord efter mordet

Haiti ber om hjälp för att stävja oron

Ämnen i artikeln

Haiti
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt