Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 07:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/har-ar-hojdarna-som-leder-motstandet-mot-israeliska-regeringens-lagpaket/

VÄRLDEN

Här är höjdarna som leder motståndet mot israeliska regeringens lagpaket

Shikma Bressler, 42, fysikprofessor vid Weizmann-institutet, har blivit motståndets stora affischnamn. Hon var en av talarna vid en av de stora demonstrationerna i Tel Aviv mot regeringens omstridda lagpaket.
Foto: SOPA Images Limited / Alamy Stock Photo

JERUSALEM. Advokater, forskare, höga militärer - oppositionen mot den israeliska regeringens kritiserade lagpaket är en brokig samling kända och okända ansikten. Som Giora Shalgi, 84, förre chefen för de statliga militärindustrierna. Går regeringens planer i lås kommer han att uppmana sina barnbarn att lämna landet, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.