Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 11:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/har-ar-livet-ungefar-som-vanligt-taiwan-och-sydkorea-har-lag-smittspridning-och-fa-restriktioner/

VÄRLDEN

”Här är livet ungefär som vanligt” – Taiwan och Sydkorea har låg smittspridning och få restriktioner

23-åriga Lee Ting Wei firar det kinesiska nyåret tillsammans med sin släkt i Taiwan, i februari 2021. Landet har hittills bara haft ett fåtal dödsfall relaterade till det nya coronaviruset.
Foto: Privat

Coronapandemin har fått länder runtom i världen att stänga skolor, ställa in evenemang och begränsa människors rörelsefrihet.

Men det finns de som går mot strömmen. I Taiwan och Sydkorea är samhället öppet och dödstalen låga. Samtidigt övervakas smittans – och invånarnas – rörelsemönster noga.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.