Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/har-ar-tyskarna-som-uppmanar-till-demonstrationer-over-hela-varlden/

VÄRLDEN

Här är tyskarna som uppmanar till demonstrationer över hela världen

I Tyskland har flera demonstrationer mot coronarestriktionerna med tusentals deltagare organiserats under året som gått. Vid en demonstration i Berlin i november satte polisen in vattenkanoner för att upplösa folksamlingen.
I Tyskland har flera demonstrationer mot coronarestriktionerna med tusentals deltagare organiserats under året som gått. Vid en demonstration i Berlin i november satte polisen in vattenkanoner för att upplösa folksamlingen. Foto: Paul Zinken/DPA

BERLIN. En tvåbarnspappa, en evenemangsarrangör och en industriarbetare. Så presenterar sig de tre tyskar som säger sig vara initiativtagare till demonstrationerna i Sverige och flera andra länder i helgen.

Trion från staden Kassel kallar sig fredlig och politiskt oberoende. Men i sociala medier sprider de helt andra budskap.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in