Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 21:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/har-avvapnas-masskytten-av-vittne/

VÄRLDEN

Här avväpnas masskytten av vittne

1 min 29 sek. Elva personer dog i lördagens masskjutning på en dansstudio i Monterey Park. Nu visar en övervakningsfilm hur Brandon Tsay övermannar skytten.

Elva personer dog i lördagens masskjutning på en dansstudio i Monterey Park, öster om Los Angeles. Nu visar en övervakningsfilm hur 26-åriga Brandon Tsay övermannar skytten.

– Jag kom till slutsatsen att jag behövde göra något, säger Brandon Tsay till CNN.

Det var på lördagskvällen, lokal tid, som den misstänkte 72-åriga skytten sköt ihjäl elva personer och skadade ytterligare elva.

Den misstänkte gärningsmannen flydde efter dådet och dök sedan upp vid en annan dansstudio i närområdet, där han enligt polisen planerade att genomföra ännu en attack.

26-åriga Brandon Tsay avväpnade den misstänkta gärningsmannen.
Foto: Ashley Landis/AP

Men innan 72-åringen hann avfyra sitt vapen konfronterades han av 26-åriga Brandon Tsay. Övervakningsfilmer från platsen visar hur Tsay går till attack mot den misstänkta skytten.

– Jag kände hur adrenalinet och tankarna rusade inom mig. Jag kom till slutsatsen att jag behövde göra något, jag behövde ta tag i pistolen. Annars hade alla dött, säger Tsay till CNN.

Han beskriver vidare hur han och 72-åringen brottades med varandra innan Brandon Tsay till slut fick tag i vapnet, riktade det mot den misstänkta gärningsmannen och skrek på honom att försvinna.

När polisen ett par timmar senare spårat 72-åringen till en parkeringsplats ett par mil från dansstudion kunde de konstatera att den misstänkte gärningsmannen begått självmord.

Läs mer:

Misstänkt masskytt död – försökte genomföra en till skjutning

Sju döda i ny masskjutning i Kalifornien – 67-åring gripen

Ämnen i artikeln

USA
Kalifornien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt