Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-21 11:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/hoggravida-marina-fran-skyddsrummet-hur-kan-man-bomba-skolor-och-sjukhus/

VÄRLDEN

Höggravida Marina från skyddsrummet: ”Hur kan man bomba skolor och sjukhus?”

Det är varken första eller sista gången denna dag som höggravida Marina Halatenko och de andra patienterna på sjukhuset i Zjytomyr tvingas ner i skyddsrummet på grund av flyglarm.
Foto: Anders Hansson

ZJYTOMYR. Med molande förvärkar skyndar gravida Marina Halatenko nerför trapporna till kulverten under kvinnokliniken. Flyglarm, igen.

Flera patienter har flytt sjukhuset, av rädsla för ryska attacker. Ett annat sjukhus i staden skadades häromdagen i en attack som dödade tre kvinnor.

– Jag är rädd, men föder hellre barn här än vid en vägspärr, säger Marina Halatenko.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.