Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 22:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/hundra-ar-efter-forsta-varldskriget-gravs-skyttegravar-igen-i-europa/

VÄRLDEN

Hundra år efter första världskriget grävs skyttegravar återigen i Europa

2 min 19 sek. Sju år har kriget pågått i östra Ukraina, och fortfarande grävs nya skyttegravar. DN har besökt ukrainska arméns positioner utanför Donetsk i östra Ukraina.

Skyttegravar är en stridsteknik som var aktuell under första världskriget. Hundra år senare byggs de för fullt i Ukraina. Kriget är inne på sitt sjunde år. Det har blivit ett ställningskrig där man strider om centimeter. Avgörandet verkar vara mycket långt borta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.