Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-03 20:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/hundra-kidnappade-i-nigeria-slapptes-fria/

VÄRLDEN

Hundra kidnappade i Nigeria släpptes fria

Bilden är från en skola i delstaten Zamfara, där ett stort antal flickor fördes bort i februari i år.
Bilden är från en skola i delstaten Zamfara, där ett stort antal flickor fördes bort i februari i år. Foto: Ibrahim Mansur/AP

Omkring etthundra bybor som kidnappades i nordvästra Nigeria i juni har släppts fria, uppger polisen.

TT Text

Förhandlingar om deras frisläppande har pågått sedan de hundra fördes bort för 42 dagar sedan. Enligt polisen i delstaten Zamfara har ingen lösensumma betalats för att få dem fria. Polisen ska dock ha lovat att inte utsätta kidnapparna för några repressalier.

I måndags dödades 13 poliser i Zamfara när de skyddade en by från en attack från ett kriminellt gäng.

Kidnappningar av stora grupper av civila, ofta skolelever, är vanliga i Nigeria, särskilt i landets nordvästra och centrala delar, som har stora problem med gäng som också plundrar byar och stjäl boskap.

Uppgifter från nigerianska myndigheter om liknande attacker är ofta mycket osäkra, och uppgifter som senare visar sig felaktiga sprids regelbundet.

Läs fler utrikesnyheter här

Ämnen i artikeln

Nigeria
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt