Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-25 13:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/hus-kollapsade-efter-kraftigt-regn-11-doda/

VÄRLDEN

Hus kollapsade efter kraftigt regn – 11 döda

En byggnad i utkanten av indiska Bombay kollapsade till följd av kraftigt monsunregn.
En byggnad i utkanten av indiska Bombay kollapsade till följd av kraftigt monsunregn. Foto: Sugit Jaiswal/AFP

Minst elva människor har omkommit, bland dem åtta barn, efter att en byggnad i utkanten av indiska Bombay (Mumbai) kollapsat till följd av kraftigt monsunregn. Olyckan inträffade under natten mellan onsdag och torsdag meddelar indiska myndigheter.

TT Text

Ett intensivt räddningsarbete pågick under natten för att hitta överlevande i rasmassorna.

– Tre människor befaras vara fortsatt fastklämda och målet med räddningsarbetet är att hitta dem, säger en talesperson på kommunen till tidningen The Indian Express.

Räddningstjänsten uppger att sju personer skadades när byggnaden rasade, av dessa är sex relativt oskadda medan en kvinna i 30-årsåldern har förts till sjukhus med kritiska skador.

Boende i intilliggande byggnader har evakuerats till följd av risken för fler liknande ras.

Husras är inte ovanliga under Indiens monsunperiod när stora vattenmassor luckrar upp improviserade husgrunder och översvämmar gator och torg.

Ämnen i artikeln

Indien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt