Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 21:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/infekterad-coronadebatt-i-tyskland-foraldrar-hotar-polisanmala-skolpersonal-som-foresprakar-vaccin/

VÄRLDEN

Infekterad coronadebatt i Tyskland – föräldrar hotar polisanmäla skolpersonal som förespråkar vaccin

René Mounjaed är rektor på Robert Bosch-skolan i Hildesheim, en ort söder om Hannover i delstaten Niedersachsen.
René Mounjaed är rektor på Robert Bosch-skolan i Hildesheim, en ort söder om Hannover i delstaten Niedersachsen. Foto: Julian Stratenschulte/dpa

BERLIN. I Tyskland har skolpersonal hamnat i skottlinjen för den infekterade debatten om coronarestriktioner och vaccin. Rektorn René Mounajed, som arbetar i Niedersachsen, säger att personal som uppmuntrat elever att vaccinera sig hotats med polisanmälan.

– Vi har stora problem med föräldrar som är coronaförnekare, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.