Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-09 20:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/inflytande-suveranitet-och-identitet-star-pa-spel-nar-danskarna-rostar-om-eu-samarbete/

VÄRLDEN

Inflytande, suveränitet och identitet står på spel när danskarna röstar om EU-samarbete

Den 1 juni går danskarna till valurnorna för att rösta om försvarsundantaget i EU-samarbetet. Danmark står som enda land i EU utanför EU:s gemensamma försvarssamarbete. Det innebär att landet inte deltar när EU tar beslut om försvars- och säkerhetspolitik eller i EU:s militära operationer.
Foto: Jenny Leyman

KÖPENHAMN. Hängivna Nato-anhängare men djupt skeptiska till EU.

Den 1 juni ska danskarna folkomrösta om de ska ingå i EU:s försvarssamarbete eller fortsätta att stå utanför.

Ja-sidan leder i opinionsmätningarna. Men var tredje ung väljare vet inte hur de ska rösta – eller vad folkomröstningen handlar om.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.