Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 07:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/invanare-i-new-jersey-varnas-efter-storbrand-i-kemifabrik/

VÄRLDEN

Invånare i New Jersey varnas efter storbrand i kemifabrik

Invånarna i staden Passaic i New Jersey i USA uppmanas att stänga fönster och hålla sig inomhus. Under natten till lördag har en brand härjat vid en kemisk anläggning och hotat att tända eld på fabrikens lager.

TT Text

– I en del av byggnaden fanns klor, men det ser ut att vara under kontroll nu, säger räddningstjänstens chef i Passaic, Patrick Trentacost.

– Vi kommer fortsätta att övervaka det under natten, för vi är verkligen långt ifrån att ha kontroll på branden.

Lågorna och röken syntes och kändes på långt avstånd. Företaget Qualcos anläggning ligger ett par mil väster om Manhattan i New York. Bolaget tillverkar bland annat kemikalier för att hålla rent i pooler och spa.

Ämnen i artikeln

USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt