Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 04:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/investeringsavtalet-mellan-eu-och-kina-i-fara-efter-sanktionsbrak/

VÄRLDEN

Investeringsavtalet mellan EU och Kina i fara efter sanktionsbråk

På ett videomöte den 30 december förra året blev EU och Kina överens om ett investeringsavtal. Nu gör bråket efter ömsesidiga sanktioner att avtalet är i fara.
På ett videomöte den 30 december förra året blev EU och Kina överens om ett investeringsavtal. Nu gör bråket efter ömsesidiga sanktioner att avtalet är i fara. Foto: Chine Nouvelle/SIPA/Shutterstock

Kinas sanktioner mot europeiska forskare och politiker försämrar relationerna och ser ut att kunna stoppa ett omfattande investeringsavtal som landet slöt med EU vid årsskiftet.

– Kinas agerande gör det omöjligt att säga ja till avtalet, säger EU-parlamentarikern Karin Karlsbro (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.