Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 20:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/israel-tredje-dosen-ger-ovantat-starkt-skydd/

VÄRLDEN

Israel: Tredje dosen ger oväntat starkt skydd

En man tar en selfie när han får sin tredje dos av Pfizer/Biontech-vaccinet på ett vaccinationscenter i Ramat Gan, öster om Tel Aviv.
En man tar en selfie när han får sin tredje dos av Pfizer/Biontech-vaccinet på ett vaccinationscenter i Ramat Gan, öster om Tel Aviv. Foto: Oded Balilty

JERUSALEM. Hög vaccineringsfrekvens räcker inte för freda ett land från coronavirusets härjningar. Men tre doser vaccin ger enskilda ett nästan totalt skydd mot svår sjukdom och dödlighet. Det är lärdomarna sex veckor efter att Israel började ge en tredje dos Pfizer/Biontech-vaccin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.