Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 09:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/jemen-887-kan-slappas-i-fangutvaxling/

VÄRLDEN

Jemen: 887 kan släppas i fångutväxling

Thomas Gruber, FN-organet FDFA, Fabrixio Carboni, Internationella Röda korset och Hans Grundberg, FN:s särskilda sändebud för Jemen, presenterar uppgörelsen om utväxling av 887 fångar mellan huthi-rebellerna och den jemenitiska regeringen.
Foto: Salvatore Di Nolfi

De två motsatta sidorna i Jemens pågående inbördeskrig är överens om en fångutväxling på 887 personer, varav fyra är dödsdömda journalister.

Överenskommelsen kom bara dagar efter ett närmande mellan Iran och Saudiarabien – som stödjer huthi-rebellerna respektive den jemenitiska regeringen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.