Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-20 23:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/kallor-bahrain-ska-uppratta-formella-relationer-med-israel/

Världen

Bahrain ska upprätta formella relationer med Israel

Bahrains kronprins Salman bin Hamad Al Khalifa.
Bahrains kronprins Salman bin Hamad Al Khalifa. Foto: Vincenzo Pinto/AP

Bahrain är överens om att normalisera sin relation med Israel, tillkännager USA:s president Donald Trump.

Tidigare i veckan öppnade Bahrain sitt luftrum för transitflyg till och från Israel.

Israel och Bahrain har kommit överens om att etablera fullständiga diplomatiska kontakter sinsemellan, skriver Bahrains kung Hamad ibn Isa al-Khalifah och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu tillsammans med Donald Trump i ett gemensamt uttalande på fredagen. Uttalandet har publicerats av USA:s president på Twitter.

”Ett historiskt genombrott för ytterligare fred i Mellanösten”, kallar de tre ledarna överenskommelsen i sitt uttalande.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1304464848831631361

Bahrain kommer i och med avtalet med Israel följa Förenade arabemiraten, som i nästa vecka ska skriva under ett fredsavtal tillsammans Israel. Representanter förväntas resa till Washington för att signera avtalet.

Saudiarabien och Bahrain har nyligen öppnat sina luftrum för transitflyg till och från Israel, vilket eliminerat ett stort hinder för global flygtrafik. Välkomnandet av flygen är ett i raden av tecken på en nedtrappning i Mellanöstern.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt