Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 01:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/karin-eriksson-krisen-vid-gransen-blir-bidens-forsta-stora-provning/

VÄRLDEN

Karin Eriksson: Krisen vid gränsen blir Bidens första stora prövning

Migranter som väntar på att lämna in sina ansökningar om asyl i USA, i ett läger i Tijuana på gränsen mot Kalifornien.
Migranter som väntar på att lämna in sina ansökningar om asyl i USA, i ett läger i Tijuana på gränsen mot Kalifornien. Foto: Guillermo Arias/AFP

WASHINGTON. Larmen från lägren med ensamkommande barn och unga vid gränsen mot Mexiko blir Joe Bidens första stora prövning som president.

Mitt i misären tar spelet om makten fart – Republikanerna vill göra migration till en politisk stridsfråga samtidigt som många demokrater fruktar hårdare tag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.