Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-26 04:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/kenya-bryter-med-internationell-domstol-efter-forlorad-tvist-mot-grannlandet-somalia/

VÄRLDEN

Kenya bryter med internationell domstol efter förlorad tvist mot grannlandet Somalia

Fisket är en viktig inkomstkälla i staden Lamu, som i sin tur spelar en vågmästarroll i den kenyanska inrikespolitiken. Detta är en bidragande anledning till Kenyas ilska över ett färskt domstolsbeslut som ger grannlandet Somalia rätt till en stor del av den ekonomiska zonen utanför de två länderna.
Foto: Erik Esbjörnsson

JOHANNESBURG. Kenya och Somalia har i decennier bråkat om hur gränsen mellan de två länderna ska dras till sjöss. Nu har den internationella domstolen i Haag, ICJ, satt ned foten i frågan och beslutet är till Somalias fördel. I potten ligger intäkter från både fiske och förmodade oljetillgångar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.