Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 11:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/kina-maste-gora-mer-for-att-klimatmalen-ska-nas/

VÄRLDEN

Kina måste göra mer för att klimatmålen ska nås

Solpaneler i den kinesiska provinsen Shanxi. Kina kommer som världens största utsläppare att stå i centrum vid klimatmötet i Glasgow. Men Kina är också världsledande i tillverkning av solpaneler, vindkraft och elfordon.
Foto: Sam McNeil

PEKING. Kinas ledare Xi Jinping vill gärna framstå som att han tagit på sig ledartröjan i klimatpolitiken. Och visst, solpaneler från Kina pryder hustaken i stora delar av världen. Men Kina måste minska sina utsläpp snabbare för att hejda den globala uppvärmningen. Forskare varnar för att Kina villkorar klimatpolitiken med att världen slutar kritisera landet för brott mot mänskliga rättigheter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.