Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-25 02:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/kondomer-tvattades-och-saldes-som-nya/

Världen

Kondomer tvättades och såldes som nya

00:30. Vid ett tillslag mot en lagerlokal i södra Vietnam påträffades dussintals stora påsar med sammanlagt 360 kilo kondomer – en kvinna har gripits.

Vietnamesisk polis har beslagtagit flera hundra tusen använda kondomer som kokats rena och formats om för att säljas som nya.

Vid tillslaget mot en lagerlokal i distriktet Binh Duong i södra Vietnam påträffades dussintals stora påsar med sammanlagt 360 kilo kondomer, och en kvinna greps.

Lagerlokalens ägare förklarade att de fick månadsleveranser av använda kondomer från en okänd man, skriver CNN.

Den gripna kvinnan arbetade med att rengöra och återställa dem – genom att först koka och torka dem, och sedan forma om kondomerna med hjälp av en ”fallos av trä”.

Det finns bilder från lokalen som den statliga vietnamesiska tv-kanalen filmat.

Det är oklart hur många återanvända kondomer som sålts vidare, men den gripna kvinnan har förklarat att hon fick ungefär motsvarande en krona och femtio öre för varje kilo som hon producerade.

Ämnen i artikeln

Vietnam
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt