Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 08:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/lena-hallengren-om-dns-granskning-av-adoptioner-fran-colombia-upprorande-och-omskakande/

VÄRLDEN

Lena Hallengren om DN:s granskning av adoptioner från Colombia: ”Upprörande och omskakande”

Videon är 7 min 45 sek lång. DN avslöjar hur fattiga mödrar i Colombia har berövats sina barn – som sedan har adopterats till Sverige.

Socialminister Lena Hallengren (S) kallar DN:s nya avslöjanden om brott i adoptionernas spår för ”upprörande och omskakande”.

Just nu arbetar regeringen med direktiv för en utredning av adoptionerna.

”Jag kan konstatera att det tycks finnas ett brett stöd bakom regeringens initiativ och det är mycket positivt”, skriver ministern i ett mejl.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.