Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-08 00:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/lokalpolitiker-blir-allt-svarare-for-ryssarna-att-inte-ha-en-asikt-om-kriget/

VÄRLDEN

Lokalpolitiker: ”Blir allt svårare för ryssarna att inte ha en åsikt om kriget”

Dmitrij Paljuga i Sankt Petersburg är 35 år gammal och it-specialist. På sin fritid sysslar han bland annat med amatörboxning. Därför blev han inte särskilt orolig när Aleksandr Belskij, ordförande för Sankt Petersburgs stadsfullmäktige, sade att han borde klås upp. 
– Jag bjöd honom i stället att ta en match i ringen med mig. Men det kommer han knappast att våga, säger Paljuga.
Foto: Sergej Gratjev

SANKT PETERSBURG. Kan det verkliga krigsmotståndet i Ryssland vara större än det verkar?
Det tror Dmitrij Paljuga, en av tio ledamöter i ett stadsdelsråd i Sankt Petersburg som kräver att Putin ska dras inför riksrätt för anfallet mot Ukraina.
– Jag var beredd på att bli hotad. Att någon skulle kasta grön färg i ansiktet på mig. I stället vill folk fotografera sig med mig på gatan, berättar han.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.