Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 08:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/lollipopmetoden-ska-hindra-smittspridning-i-tyska-skolor/

VÄRLDEN

”Lollipopmetoden” ska hindra smittspridning i tyska skolor

Skolor i vissa tyska delstater har nu öppnat för första gången sedan i december. I Dresden i delstaten Sachsen fick eleverna komma tillbaka under måndagen.
Foto: Jens Schlueter/AFP

Skolor i flera tyska delstater har varit stängda sedan i december. När de nu öppnas igen är målet att det ska ske utan att smittspridningen ökar.

Till förslagen på hur det ska gå till hör krav på munskydd, vädring av klassrum, och en strategi som kallas ”Lollipopmetoden”. Med salivprover från en hel skolklass ska smittade elever snabbt kunna upptäckas.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.