Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 23:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/manga-hedrade-dodad-nederlandsk-journalist/

VÄRLDEN

Många hedrade dödad nederländsk journalist

Tusentals hedrade på onsdagen den dödade nederländske journalisten Peter de Vries.
Tusentals hedrade på onsdagen den dödade nederländske journalisten Peter de Vries. Foto: Charles M Vella/SOPA Images/Shutterstock

Tusentals människor slöt upp onsdagen för att ta farväl av och visa sina aktning för den dödade nederländske journalisten Peter de Vries.

TT Text

Tidigt på morgonen formades en lång kö utanför Theater Carré i Amsterdam där kistan med de Vries kvarlevor var placerad.

Peter de Vries blev skjuten utanför en tv-studio i Amsterdam den 6 juli. Han fördes snabbt till sjukhus där han vårdades med kritiska skador, men avled efter nio dagar.

Vid middagstid hade kön blivit mer än en halv kilometer lång och många av dem som var på plats hade blommor med sig och bar t-tröjor med ett fotografi av journalisten som motiv.

Peter de Vries, som blev 64 år gammal, har hyllats som en hjälte på grund av sin journalistik, som ofta rapporterade om kriminalitet utifrån brottsoffers perspektiv.

Två män, en 21-åring och en 35-åring, har gripits misstänkta för dådet.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt