Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 12:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/marianne-bjorklund-spionballongen-skjuter-forhoppningar-om-islossning-i-sank/

VÄRLDEN | KOMMENTAR

Marianne Björklund: Spionballongen skjuter förhoppningar om islossning i sank

USA:s utrikesminister Antony Blinken skjuter upp sitt besök till Peking på grund av en kinesisk spionballong i amerikanskt luftrum. Händelsen riskerar öka spänningarna mellan USA och Kina.
Foto: Stefani Reynolds/AFP

PEKING. Antony Blinkens planerade besök i Peking sågs som en chans till islossning i den spända relationen mellan USA och Kina. Nu har en kinesisk spionballong skjutit de förhoppningarna i sank.

Misstron mellan de båda länderna har ökat från redan höga nivåer och det kan bli värre, skriver DN:s Asienkorrespondent Marianne Björklund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.