Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-24 20:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/marianne-bjorklund-xi-jinpings-hopp-om-konfliktfri-relation-lar-inte-sla-in/

Världen

Marianne Björklund: Xi Jinpings hopp om konfliktfri relation lär inte slå in

Kinas president Xi Jinping och Joe Biden, då vice president, när de träffas i USA 2015. Xi Jinping ringde Joe Biden i onsdags och gratulerade till segern i presidentvalet.
Kinas president Xi Jinping och Joe Biden, då vice president, när de träffas i USA 2015. Xi Jinping ringde Joe Biden i onsdags och gratulerade till segern i presidentvalet. Foto: Carolyn Kaster/AP

PEKING. En konfliktfri relation som bringar fred åt världen. Den förhoppningen ska Kinas ledare Xi Jinping ha gett uttryck för när han i onsdags ringde upp Joe Biden och gratulerade till segern i presidentvalet. Få tror att hans önskan blir sann. Joe Biden lär fortsätta föra en tuff Kina-politik och till skillnad från Trump väntas han göra det tillsammans med likasinnade länder.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in