Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 04:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/michael-winiarski-darfor-vill-polen-halla-distans-till-ryssland-ett-undantag-bland/

VÄRLDEN | KOMMENTAR

Michael Winiarski: Därför vill Polen hålla distans till Ryssland – ett undantag bland högernationalister

Satiriska dockor föreställande Polens starke man Jaroslaw Kaczynski och Ungerns premiärminister Viktor Orbán. De båda har en samsyn i många politiska frågor - men inte i förhållandet till Ryssland.
Foto: Artur Widak/TT

Viktor Orbán i Ungern vill det, liksom Marine Le Pens nationalistparti i Frankrike, ultrahögerpartiet Alternativ för Tyskland och Matteo Salvinis Lega i Italien.
De vill alla ha goda relationer till Ryssland.
Men Polens regering har hittills varit ett undantag bland Europas högernationalister. Landet vill hålla distans till Ryssland – varför?

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.