Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 17:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/michael-winiarski-ryska-svaret-blir-sannolikt-inte-militart-skulle-utlosa-krig-mot-nato/

VÄRLDEN | KOMMENTAR

Michael Winiarski: Ryska svaret blir sannolikt inte militärt – skulle utlösa krig mot Nato

Tågstation i ryska exklaven Kaliningrad.
Tågstation i ryska exklaven Kaliningrad. Foto: AP

Den ryska exklaven Kaliningrad har länge varit ett öppet sår i Europa. Nu hotar Ryssland med repressalier för att Litauen har stoppat vissa varor från att transporteras till regionen. Det ryska svaret blir ”inte enbart diplomatiskt”, enligt utrikesministeriet i Moskva. Men sannolikt inte militärt, eftersom det skulle utlösa ett krig mellan Ryssland och Nato.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.