Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 05:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/michael-winiarski-serbien-pa-tva-stolar-i-konflikten-mellan-ryssland-och-ukraina/

VÄRLDEN | KOMMENTAR

Michael Winiarski: Serbien på två stolar i konflikten mellan Ryssland och Ukraina

Rysslands president Putin och Serbiens president Vucic i Belgrad 2019. Nu tar Vucic mer och mer avstånd från Rysslands invasion av Ukraina.
Foto: Eva Tedesjö

Serbien har länge varit en nära bundsförvant till Ryssland. Men den serbiske presidenten Aleksandar Vucic har tagit allt klarare avstånd från den ryska invasionen i Ukraina och erkänner inte annekteringen av Krim. Det betyder inte nödvändigtvis att Putin förlorar sin bästa vän i Europa.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.