Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 18:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/michael-winiarski-tre-handelser-som-overraskade-2021/

VÄRLDEN | KOMMENTAR

Michael Winiarski: Tre händelser som överraskade 2021

USA:s president Joe Biden meddelande den 4 februari i år att USA avslutar sitt stöd för de krigsinsatser som genomförts av Saudiarabien i Jemen.
Foto: Jim LoScalzo/TT

En del händelser under 2021 var helt väntade. Angela Merkel hade till exempel aviserat sin avgång i åratal. Men Joe Bidens försök att avveckla USA:s roll som världspolis har fått oväntade följder. Samtidigt ändrar Vita huset delvis fokus och genomför en ”omsvängning till Asien”, skriver DN:s utrikeskommentator Michael Winiarski och listar tre händelser som överraskade 2021.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.